JakelogKongOlavDU

 

Jakel og Kong Olav Den Uheldige. Onsdag 5. juli er det premiere!
Teater Fabel kommer med et nytt dukketeaterstykke til Kaupang i sommer. 
Her er det ekte slapstick-humor for barn og voksne

Jakel er en morsom, rampete og totalt respektløs «slapstickhelt». Han havner stadig i trøblete situasjoner, men redder seg gjerne inn med lurerier og kontante kjeppeslag (slapsticslag). Hvordan det går med kongen og de andre figurene kan vi glede oss til å få vite.

Dette er tradisjonell markedsunderholdning for voksne og barn, hvor folk får være med å rope og engasjere seg i spillet, heie på “helten” osv. Denne helt nye forestillingen er bygget på gamle orginalmanus, og bearbeidet spesielt for sommerens markeder og festivaler. Tidsepoken for forestillingen er sen vikingtid/tidlig middelalder.
Disse tradisjonelle hanskedukkene har aner tilbake til middelalderen. Forestillingene var (og er) røffe komedier som spilles på gater og torv. Et telt/scene slås opp på stedet og dukkespilleren spiller sine dukker på strak arm. Siden 2006 har Teater fabel laget flere forskjellige forestillinger med Jakel som hovedperson, og spilt dem rundt omkring i Norge. På middelalder-festivaler, kulturhus, markeder, bibliotek og mye mer.

Hør Inger Merethe Johnsen om teateret på NRK Vestfold 4/7 2017 HER

Kom og se forestillingen på onsdager på Kaupang i sommer!  Sjekk kalenderen for nøyaktig tidspunkt.