Sommeropplevelser på Kaupang

På Kaupang kan folk i alle aldre både få omvisning og opplevelser og delta i aktiviteter.

Hver tirsdag er det opplevelsesdag og hver onsdag er det familiedag:

 

Jakel og Kong Olav Den Uheldige. Onsdag 5. juli er det premiere!
Teater Fabel kommer med et nytt dukketeaterstykke til Kaupang i sommer. 
Her er det ekte slapstick-humor for barn og voksne

Jakel er en morsom, rampete og totalt respektløs «slapstickhelt». Han havner stadig i trøblete situasjoner, men redder seg gjerne inn med lurerier og kontante kjeppeslag (slapsticslag). Hvordan det går med kongen og de andre figurene kan vi glede oss til å få vite.

Dette er tradisjonell markedsunderholdning for voksne og barn, hvor folk får være med å rope og engasjere seg i spillet, heie på “helten” osv. Denne helt nye forestillingen er bygget på gamle orginalmanus, og bearbeidet spesielt for sommerens markeder og festivaler. Tidsepoken for forestillingen er sen vikingtid/tidlig middelalder.
Disse tradisjonelle hanskedukkene har aner tilbake til middelalderen. Forestillingene var (og er) røffe komedier som spilles på gater og torv. Et telt/scene slås opp på stedet og dukkespilleren spiller sine dukker på strak arm. Siden 2006 har Teater fabel laget flere forskjellige forestillinger med Jakel som hovedperson, og spilt dem rundt omkring i Norge. På middelalder-festivaler, kulturhus, markeder, bibliotek og mye mer.

Hør Inger Merethe Johnsen om teateret på NRK Vestfold 4/7 2017 HER

Kom og se forestillingen på onsdager på Kaupang i sommer!  Sjekk kalenderen for nøyaktig tidspunkt.

 

 

Aktiviteter og familiedager

Hver tirsdag er det aktivitetsdag for voksne og store barn.

Onsdager er det selvfølgelig familiedag med aktiviteter for yngre barn.

gravfunn1

Hver tirsdag er det dagen for ekspedisjon i tid og rom. Vi går vikingveien gjennom gravfeltet på Nordre Kaupang, mot høvdinggården på Huseby, ser hva vi finner der. Bli med! Etterpå er det langbueskyting og andre aktiviteter på sletta.

Billettprisen på tirsdag er 80,- kr. pr. pers. Aktivitetene starter kl. 10.30, 11.45, 14.00 og 15.15. Det er også en guidet omvisning på Kaupang kl. 13.15. Kaupangprosjektets smakfulle vikingsuppe og brød er klar kl. 12.15. Dette er en god liten rett til 50,- kr.

Hver onsdag er det aktivitetsdag for hele familien. Vi organiserer arkeologisk utgravning for barn. Det blir langbueskyting, lek og spill. Billettprisen på onsdag er 80,- kr. pr. pers. Aktivitetene starter kl. 10.30, 11.45, 14.00 og 15.15.

Kaupangprosjektets smakfulle vikingsuppe og brød er klar kl. 12.15. Dette er en god liten rett til 50,- kr.

Sjekk hva som skjer når - se KALENDEREN

Inviter venner og del gjerne bildene på facebooksiden vår (https://www.facebook.com/vikingbyen/) etter besøket på Kaupang!

Til startsiden

Denne siden er oppdatert 27. juni 2017.